URGENT

L’església de Palafolls podria deixar de tocar les hores

Compartiu aquesta història

Des de fa uns dies, la campana de l’església de Santa Maria de Palafolls ha deixat de sonar. Tot i que en un primer moment es pensava en un problema elèctric, ràpidament es va veure que el problema és que el martell percutor que pica la campana està trencat i cal substituir-lo.

Uns treballs que, pendents encara del pressupost definitiu, rondarien el miler d’euros, tant per la peça com per la feina dels operaris, segons explica mossèn Salvador Gras.

Mai abans s’havia espatllat el mecanisme. A l’hora de reparar el martell que toca les campanes, el mossèn ha demanat suport a l’Ajuntament que, segons el rector de l’església de Palafolls, ho estaria estudiant.

Segons mossèn Salvador Gras, les campanes de l’església estan per anunciar els actes litúrgics, com misses o enterraments, mentre que el toc horari de les campanes és un servei que es presta a la ciutadania. Gras apunta que si no hi ha interès en aquest servei, i el consistori no aporta per la reparació del sistema espatllat, serà la parròquia qui pagarà la despesa i les campanes es dedicaran al toc litúrgic i no a l’horari.

Segons explica el mossèn, a Malgrat de mar, on també és rector, és l’Ajuntament qui assumeix el manteniment de les 3 campanes de l’església parroquial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics