URGENT

L’ACA aprova 300.000€ d’ajuda per la regulació de la pressió de la xarxa i la renovació de canonades a Ciutat Jardí 

Compartiu aquesta història

L’Agencia Catalana de l’Aigua ha fet pública la proposta de resolució de la convocatòria de subvencions per a la realització d’actuacions de millora i renovació de les xarxes de subministrament d’aigua en baixa i per a la millora de la digitalització dels sistemes de gestió de l’aigua urbana dels municipis de Catalunya.

Palafolls havia concorregut a aquestes ajudes amb la intenció d’aconseguir fons per una doble actuació: d’una banda el consistori  vol instal·lar fins a 7 vàlvules reguladores de pressió amb equips de mesura de cabal i de pilotatge. Són vàlvules que permeten monitoritzar i variar la pressió de l’aigua  i que es posarien estratègicament en diferents sectors del nostre poble.

A banda d’aquesta actuació, també es preveu una ambiciosa obra de substitució de gran part de les canonades d’aigua potable a Ciutat Jardí. Tot el projecte està valorat en 550.000€ i l’ajuda de l’ACA arriba als 300.000€, el màxim establert per municipi. Així ho ha detallat el regidor d’Obres i Via Pública, Jordi Villaret

El consistori calcula que, de cada 10 litres que passen per aquest sistema de distribució domiciliària d’aigua a Ciutat Jardí, se’n perden uns 70 per culpa del seu mal estat. És per això que van demanar aquesta ajuda per començar a millorar la situació de les canonades d’aquesta zona.

Fa uns mesos, l’ACA ja va aprovar una altra ajuda per millorar, en aquest cas, les canonades d’impulsió de l’aigua en alta des de la carretera NII fins als dipòsits de Ciutat Jardí. Segons Villaret, el conjunt de subvencions que l’ACA ha atorgat a Palafolls per a dur a terme aquests dos projectes ascendeix a 1.2M€.

L’ACA també preveu una ajuda de 140.000€ a Malgrat per la renovació de la xarxa al carrer Lope de Vega, en canvi ha tombat el projecte al carrer Abat Oliba.

A Blanes s’hi destinaran 300.000€ per a la renovació d’elements de la xarxa diferents carrers i a Santa Susanna 200.000€ per renovar la xarxa al sector d’Alta Maresma.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics