URGENT

L’Ajuntament engega un projecte de conservació i millora dels gorgs del Molí d’en Puigvert

Compartiu aquesta història

La junta de govern local aprovarà demà la contractació d’obres i serveis per desenvolupar el Projecte de conservació i millora del gorg del Molí d’en Puigvert.

Just al costat del molí hi ha dues basses i un bosc inundable que tenen un gran valor medioambiental, pel que el consistori ha aconseguit una ajuda europea, per tal de poder fer actuacions de conservació i millora.

En concret es preveu poder treballar per millorar medioambientalment la zona amb l’eliminació d’espècies invasores que s’estan estenent en aquest espai, com la cortadèria o pampa argentina, una planta amb plumalls, o també el cranc americà o les tortugues de califòrnia o d’orelles vermelles.

Ho explica Maite Garrigós, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

A banda de l’erradicació d’aquestes espècies invasores, el projecte de conservació també preveu un altre part d’ordenació de l’espai que permeti combinar l’actual ús de lleure amb la protecció d’aquest espai  natural.

Fa uns anys es va recuperar aquest espai natural, a tocar del Molí d’en Puigvert, on es calcula que antigament hi havia hagut un gran estany. Amb el temps, l’espai ha anat guanyant qualitat natural, però l’arribada d’espècies invasores i el mal ús de la ciutadania d’aquest indret, ha tensionat aquest hàbitat d’interès que ara, amb aquests fons europeus, vehiculats per la Direcció General de Polítiques ambientals, es vol conservar i protegir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics