URGENT

L’Ajuntament reprèn el projecte de treballs en benefici de la comunitat 

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc torna a participar d’aquest programa, impulsat pel Departament de Justícia, que permet a persones que han comès infraccions, com ara anar begut al volant, canviar la seva pena per activitats d’utilitat pública  d’interès social.

D’aquesta manera, persones condemnades amb penes de fins a un any de presó, considerats com a lleus, poden acollir-se a aquest tipus de mesura penal alternativa. La causa més habitual és la conducció sota els efectes de l’alcohol sense haver causat danys a terceres persones. Aquests treballs comunitaris a benefici de la comunitat no es poden imposar sense el consentiment de la persona codemnada i pretenen que la persona infractora repari simbòlicament el dany ocasionat a la comunitat, que es responsabilitzi de les seves accions, faci una acció positiva per a la comunitat, revaloritzi la seva autoimatge i descobreixi el sentit i la utilitat dels serveis que tenen una dimensió social per a la comunitat.  Ho explica Marta Alabart, regidora de Serveis Socials.

La regidora explica que aquestes persones ajuden en tasques auxiliars als professionals de l’Ajuntament. Una reunió entre responsables de l’Ajuntament, el Departament de Justícia i el propi penat acaba d’ajudar a perfilar el destí de cada treball substitutori.

Fa anys Palafolls ja col·laborava amb aquest programa del Departament de Justícia, que també vol fer participar activament les institucions públiques i les entitats d’iniciativa social en la reinserció dels penats i minimitzar els estereotips sobre la delinqüència i els seus protagonistes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics