URGENT

Una capitana comandarà els Manaies per segon cop en la seva història

Compartiu aquesta història

L’Associació de Manaies de Blanes ja ho té tot a punt per celebrar la Setmana Santa a Blanes. El tret de sortida als actes es farà demà a la tarda amb la XXI Cerimònia del Canvi de Capità dels Manaies. Aquesta començarà a les 17h a l’Ermita de l’Esperança, des d’allà faran un recorregut pel Passeig de Mar i el Passeig de S’Abanell fins arribar a la plaça d’Els Pins

Llavors, marxaran cap al centre de la ciutat on es farà, pels volts de les 19h, la cerimònia oficial. Enguany, per segon cop a la història de l’entitat, es nomenarà una dona cop a capitana. La primera vegada va ser l’any 2018

A banda d’això, la cerimònia inclou diverses novetats. I, és que al Carrer Ample es posarà un escenari on un pregoner explicarà al públic què és el que està passant mentre al local dels Manaies de Blanes s’estigui fent la salutació entre els dos comandaments, el capità sortint i la capitana que encapçalarà la legió

La comitiva dels Manaies enguany estarà formada per unes 35 persones, homes i dones que incorporen els diferents personatges en dos grans grups: els soldats i la banda musical. A més, aquest any estrenen percussió, amb nous tambors i bombos fabricats a mà a València i Saragossa, així com capes noves per lluir durant la desfilada.

A banda dels actes que protagonitzaran aquesta Setmana Santa a Blanes, també s’estan preparant per assitir el proper 21 d’abril a Roma amb motiu de l’aniversari de la fundació de la ciutat, que va tenir lloc el 21 d’abril del 753 abans de Crist.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics