URGENT

El Consell Comarcal busca la unitat dels municipis per regenerar les platges del Maresme

Compartiu aquesta història

Des de fa 10 anys, aproximadament, les platges del Maresme esperen una solució per protegir el litoral de la comarca dels efectes dels temporals. L’Estat es va comprometre a dur a terme un pla que plantejava actuacions a quinze anys vista amb un finançament de 30 milions d’euros

En aquell moment, tots els ajuntaments de la comarca es van unir per a reclamar millores per les platges maresmenques. Des d’aleshores, alguns d’aquests consistoris han anat deixant córrer aquesta iniciativa. 

L’actual vicepresident del Consell Comarcal del Maresme, Rafa Navarro, ha posat en valor a l’Ona Maresme la necessitat de treballar junts de nou per trobar una solució consensuada a la problemàtica del litoral. I, és que, actualment, s’està treballant contrarellotge després dels últims temporals.  

Navarro ha afegit que, al llarg d’aquests anys, s’han anat buscant solucions que puguin pal·liar els efectes els temporals. Tot i això, no han estat suficients. Segons diu, el problema és que el canvi climàtic està demostrant que ja és aquí amb destrosses com les dels últims dies en els passejos marítims, les vies del tren i es instal·lacions portuàries. 

En aquests deu anys, el pla estatal només s’ha executat en algun municipi de la comarca, com per exemple Premià de Mar. És per això que els ajuntaments i empreses, com Adif, han hagut d’actuar en diversos trams de la platja que van quedar afectats sobretot després del temporal Glòria

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics