URGENT

Detectat un nou virus que afecta als tomàquets de la zona

Compartiu aquesta història

La passada tardor es va notificar al Ministeri d’Agricultura els dos primers focus a Catalunya del virus rugós del tomàquet, un virus que afecta principalment a tomàquets i pebrots. Els focus es van localitzar en un cultiu de tomatera empeltada a Malgrat i l’altre a Blanes

Ràpidament es va posar en marxa les mesures de contingència per evitar la seva propagació i segons informacions del Departament d’Acció Climàtica, actualment es troba en fase d’erradicació.

Aquest virus rugós del tomàquet es transmet a les plantes per contacte ja sigui de planta a planta,  per ús d’eines contaminades o per les mans del pagés, així que la única manera de controlar-lo és amb la màxima higiene.

Els símptomes varien segons les varietats. En els tomàquets es nota perquè les fulles es mostren més estretes amb clorosis, mosaics i motejat. També presenta deformacions i maduració irregular del fruit, taques grogues o marrons, amb aspecte rugós. En pebrots s’observen deformacions, coloració groguenca i mosaics a les fulles. 

La Generalitat demana que si s’observa una plantació amb aquests símptomes es contacti amb el Servei de Sanitat Vegetal per eradicar aquesta malaltia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics