URGENT

Palafolls formarà part del projecte Maresme EuroVelo 8

Compartiu aquesta història

El Consell Comarcal del Maresme ha impulsat un nou projecte amb el qual es vol millorar la sostenibilitat turística de la comarca. La intenció és promocionar el cicloturisme com a oferta alternativa a la de sol i platja amb el Maresme Eurovelo 8

Aquesta és una proposta que aprofitarà el traçat maresmenc de la xarxa europea de rutes ciclistes Eurovelo i que inclou diverses actuacions que beneficiaran a tota la comarca, a banda d’altres específiques que es duran a terme en els municipis que hi participin, entre ells Palafolls

Les actuacions que es duguin a terme han d’estar acabades abans del 31 de març de 2026 i, entre altres, hauran de seguir la iniciativa europea d’itinerari ciclista EuroVelo 8 amb diferents senyals, adequant l’espai i amb difusió sobre la proposta. També s’haurà de dotar als municipis de mitjans i serveis per convertir el recurs natural de la comarca en un producte cicloturístic i promoure la competitivitat de les empreses de la comarca relacionades amb la proposta amb ajuts a la transició digital d’aquestes. 

Aquest projecte s’estructura en 4 eixos, la transició verda i sostenible; la millora de l’eficiència energètica; la transició digital; i la competitivitat. El projecte està inclòs a la convocatòria extraordinària 2023 del Plan de sostenibilidad turística en destinos del Ministeri d’Indústria i Turisme. Compta amb una subvenció de més de 3MEUR en el marc del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència dels fons europeus Next Generation

Pel que fa als municipis que s’han interessat en la iniciativa, a banda de Palafolls, hi ha Malgrat de Mar, Santa Susanna, Calella, Arenys de Mar i Montgat, entre altres. En el cas de Palafolls, es preveu la millora de les interconnexions dels camins i la instal·lació de pèrgoles ciclovoltaiques en els laterals de l’eix ciclable al seu pas pel municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics