URGENT

ForçAME dona més de 12.000€ a l’Hospital Sant Joan de Déu per investigar la atrofia muscular espinal

Compartiu aquesta història

L’Hospital Sant Joan de Déu ha rebut per part de l’Associació ForçAME un xec valorat en 12.380€ per a continuar investigant la atrofia muscular espinal (AME). Aquests diners són el que l’entitat ha recaptat durant el 2023 amb l’organització de diverses accions solidaries que, tal com indiquen des de l’entitat, no només tenen una finalitat econòmica, sinó que també fan visible la realitat d’aquesta malaltia neuromuscular. 

Tot i que l’associació té seu a Lloret de Mar, reben ajuda d’altres municipis com per exemple Palafolls. I, és que, un dels esdeveniments que ha ajudat a aquesta donació ha estat la fira solidària que l’AMPA de l’Escola Les Ferreries va dur a terme a finals de març. Altres han estat la convocatòria de premis CINFA, la carrera BTT Espartana 5.0, la recollida de taps durant l’any i la Fiesta Remember Gotham de Lloret.

ForçAME és una associació impulsada per la família Molina fa més de nou anys per homenatjar el seu fill Aran, qui no va poder superar aquesta malaltia quan tenia vuit mesos de vida. La voluntat principal d’aquesta entitat és donar esperança i acompanyar les famílies que visquin amb aquesta malaltia.  

L’atròfia muscular espinal és una malaltia genètica que debilita progressivament les neurones motores de la medul·la espinal. Aquestes són les responsables de la comunicació amb els músculs que movem conscientment, com els braços o les cames. Tenir AME provoca una disminució de la força muscular fins a impactar en activitats fonamentals com caminar o respirar. Fins i tot, en alguns casos, aquesta malaltia pot provocar la mort. De moment, aquesta és una malaltia sense cura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics