URGENT

Palafolls prepara el 9è Aplec Maria Sabatera que servirà d’homenatge pòstum  

Compartiu aquesta història

El 8 de gener passat moria als 92 la popular Maria Fenoll, coneguda com a Maria Sabatera, especialment recordada per l’impuls que va fer de la sardana a través de Ràdio Palafolls i per regentar una sabateria al centre de Palafolls.

La Maria tenia una estima especial per la sardana i per la Cobla Palafolls. Una estima mutua com demostra que l’any 2013, la cobla va decidir instaurar un aplec sardanista a Palafolls amb el nom de la Maria.

Aquest proper dissabte dia 20 d’abril, la Cobla celebrarà la 9a edició de l’aplec, que serà molt especial ja que serà el primer sense que la Maria pugui escoltar les 14 sardanes que oferiran la Cobla de Palafolls i la Cobla Ciutat de Banyoles.

Sens dubte el moment més emocionant serà escoltar la sardana ‘Maria de Palafolls‘, dedicada pel mestre Joaquim Soms a la popular presentadora l’any 1989.

Ho explica David Martínez, director de la copla i organitzador de l’Aplec.

L’aplec es farà durant el matí de dissabte al Fòrum Palatiolo i, a banda de les dues cobles, durant la mitja part, també actuarà la banda de música.

La Maria va conduir durant més de trenta anys, de roma intermitent, el programa El Despertar de Palafolls. Va començar quan la ràdio era a la plaça Major i va ser una de les impulsores i defensores d’aquesta emissora local, que també aprofitarà l’Aplec per fer-li un homenatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics