URGENT

La construcció de la nova planta d’AqFresh de Menadiona avança segons el previst

Compartiu aquesta història

Els treballs per construir la nova planta que produirà el nou producte de Menadiona, AqFresh, finalitzaran el proper mes de juny, tal com s’havia previst inicialment. Així es va informar a la visita institucional que va dur a terme l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, juntament amb Carlos Cosin, conseller delegat de Menadiona; i altres membres de la companyia i de l’ajuntament. 

La intenció de la visita era conèixer en quin punt es troben els avenços i innovacions que s’estan instal·lant a la nova planta de l’empresa palafollenca. Aquestes millores busquen incrementar fins a les 500 tones la capacitat de producció anual del nou producte AqFresh. 

Tal com va detallar Francesc Alemany a la trobada, les noves instal·lacions tindran un impacte tecnològic molt positiu en el nostre municipi i al Maresme, tan per la dinamització industrial de tot el territori com per la generació de treball d’alta qualificació. I, és que, per tal de dur a terme la producció d’aquesta tecnologia, Menadiona ha ampliat la seva inversió fins als 7MEUR. A més, es crearan fins a 20 nous llocs de treball. 

Per la seva banda, Carlos Cosin va detallar que, amb la posada en marxa de la nova planta de producció, Menadiona podrà crèixer en capacitat de recerca i innovació, a banda de posicionar-se com a únic fabricant a nivell mundial de la tecnologia AqFresh. 

AqFresh és una nova tecnologia de captura i alliberament de molècules que, a banda d’eliminar olors i contaminants, allibera fragàncies duradores. Tal com indiquen des de Menadiona, aquesta nova tecnologia és eficaç aplicant-la en sec i humit i es pot utilitzar en plàstics, líquids, recobriments i fibres. 

Asseguren, alhora, que no té contraindicacions per a la salut humana ni el medi ambient i que disposa del Certificat de Salut de Materials (MHC) del Cradle to Cradle Products Innovation Institute Inc. Menadiona, creada al 1970, es dedica a la fabricació d’ingredients actius fonamentals per a les indústries farmacèutiques, veterinaries o fitosanitàries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics