URGENT

Nova campanya de sensibilització pels joves contra el consum de begudes energètiques

Compartiu aquesta història

L’Oficina Jove del Maresme ha impulsat la campanya que ‘Que no et venguin la llauna’. L’objectiu principal d’aquesta és sensibilitzar els joves sobre el consum de begudes energètiques

La iniciativa busca afavorir la presa de decisions més informades sobre el seu consum, la promoció de la presa de consciència sobre els riscos sobre la pròpia salut, i facilitar eines per tenir una visió més crítica sobre els missatges publicitaris de les marques d’aquest tipus de begudes. 

En aquest sentit, hem sortit al carrer per conèixer si els joves de Palafolls consumeixen begudes energètiques. Dels joves amb qui hem parlat, la majoria no consumeixen aquestes begudes perquè saben quin són els riscos que comporta aquest consum i d’altres no ho fan perquè no els atrau la idea. 

Malgrat això, hi ha una petit percentatge de la població jove que sí que les beu. Entre els motius hi ha el gust del producte, la recerca de més energia.

L’última enquesta ESTUDES que es fa a estudiants d’entre 14 i 18 anys, indica que el 2023 gairebé la meitat de les persones enquestades, un 47’7%, havien pres begudes energètiques en els últims 30 dies. Per tal de conscienciar els joves sobre els efectes del consum d’aquestes begudes, s’ha creat l’apartat ‘Que no et venguin la llauna al web del Consell Comarcal del Maresme. Allà s’hi poden trobar webs d’interès, serveis que els joves tenen al seu abast i altres materials, a banda del vídeo promocional. 

També s’ha preparat una exposició sobre aquesta campanya. Precisament, s’inaugura aquesta tarda a les 18h a Can Jalpí a Pineda de Mar, però properament també estarà a altres municipis maresmencs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics