URGENT

Un estudi suspèn la transparència del web municipal per manca d’informació que sí es troba al portal

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana s’ha conegut el Mapa Infoparticipa, un estudi que avalua la transparència i la informació que faciliten els portals web de les administracions públiques. Aquest mapa es publica cada any i ha tornat a suspendre el web municipal de Palafolls a l’entendre que no ofereix suficient informació de rellevància. Dels 52 factors que l’estudi determina com a importants, el web palafolls.cat només compleix 22, pel que suspèn al portal amb un 4.2.

Segons l’estudi, el web municipal no incorpora ítems importants com la biografia dels càrrecs electes, l’agenda institucional dels alts càrrecs o les retribucions dels polítics del consistori. 

Ara bé, aquesta informació sí que es troba dins el portal de transparència, a la seu electrònica del consistori palafollenc.

De fet, la Fundació Carles Pi i Sunyer, conjuntament amb la Federació de Municipis de Catalunya, van guardonar al maig passat l’Ajuntament de Palafolls per la seva feina en l’àmbit de la transparència i al setembre del 22, l’Ajuntament també va ser condecorat amb el premi a la transparència de la Diputació de Barcelona

Segons explica Fèlix Bota, arxiver de l’Ajuntament, el web municipal compleix la majoria d’ítems de transparència, però Infoparticipa suspén Palafolls ja que considera que la informació no està on ells consideren.

L’Ajuntament de Palafolls ha enviat fins a tres vegades una sol·licitud de modificació de la valoració que fa Infoparticipa sobre els ítems de transparència, bàsicament perquè considera que el consistori no compleix en alguns ítems valorats, quan amb una simple recerca es constata que sí que ho fa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics