URGENT

122 països participaran al primer Blanes Costa Brava International Film Festival

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts s’ha presentat el I Blanes Costa Brava International Film Festival. Aquest és un festival que neix amb l’objectiu de ser un esdeveniment de trascendència internacional per promocionar Blanes i continuar potenciant-la en l’àmbit cultural. I, és que, aquesta és una de les fites que es va marcar l’actual equip de govern durant l’actual mandat. 

En total s’han inscrit 4.500 pel·lícules, tant curtmetratges com llargmetratges, de 122 països diferents. Pel que fa a les produccions, hi ha films de ficció, documentals i animació de temàtiques variades que opten a 26 premis. Concretament, s’hi han postulat 140 curtmetratges i 40 llargmetratges.

Tal com indiquen des de l’Ajuntament de Blanes, pel festival passaran actors, actrius, directors i personalitats del cinema conegudes estatal, nacional i internacionalment. 

El certamen tindrà lloc de l’11 al 18 de maig. A la Gala Inaugural del dia 11 també es farà una entrega de premis. Concretament, es lliuraran tres Premis d’Honor a la trajectòria artística d’un actor/actriu; a la divulgació del cinema; i una modalitat que no sol formar part habitual dels festivals, que distingeix professionals en la categoria tècnica, que enguany es lliurarà al muntador i editor de Blanes Amado Carreras, mort aquest 2024 als 68 anys. 

A banda de la projecció dels films seleccionats, el festival inclourà des de principis de maig i fins a finals de mes algunes activitats paral·leles. Entre aquestes destaquen una Flashmob el dissabte 11 de maig i una Zombie Walk, el diumenge 12 de maig. També hi haurà exposicions de pintures de Javier Mariscal i Andreu Buenafuente; concerts de bandes sonores; presentacions de llibres; i xerrades sobre cinema, etc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics