URGENT

Palafolls demana més suport dels Mossos d’Esquadra

Compartiu aquesta història

Susanna Pla regidora de governació de Palafolls ha assegurat, en una entrevista a RP, que troba a faltar el suport de la policia catalana al nostre municipi per treballar conjuntament amb la Policia Local.

Segons Pla, ja fa temps que trasllada aquest neguit als comandaments dels Mossos a la zona i ho tornarà a fer ara que toca planificar la cobertura de seguretat dels actes d’estiu. Segons la regidora, la presència dels Mossos a Palafolls dista de la cobertura que es dona a d’altres pobles del voltant.

No és una reivindicació nova. Fa 15 anys, la llavors regidora de governació, Maria Massaguer, de CiU, ja assegurava que l’Ajuntament se sentia abandonat pels Mossos.

De tota manera, Pla ha assegurat que el cos local de seguretat està ben dotat, tot i que reconeix que actualment hi ha un gran percentatge d’agents de baixa, cosa que tensiona el servei. Amb el quadrant de treball actual es garanteix 3 agents per torn.

Sobre el repunt de robatoris d’aquestes setmanes, la regidora assegura que són coses que passen arreu de forma periódica i que ja es treballa per enxampar els lladres i evitar aquests robatoris.

Pla afirma que s’han planificat accions per evitar les curses il·legals de vehicles com la detectada aquest cap de setmana amb uns 150 cotxes i 300 persones al polígon de Mas Reixac. La primera tinent d’alcalde explica que els polígons són àmbits propicis per aquestes curses i que per això ja s’han previst campanyes i dispositius especials.

Pla diu no tenir constància que el regidor del PSC Lluís Moreno s’hagi ofert per entrar al govern o vulgui la cartera de governació, com insinuava PLS en un vídeo. Afirma que treballa colze a colze amb Moreno en alguns projectes de seguretat.

De fet, la primera tinent d’alcalde explica que no hi ha hagut més reunions per incorporar algun partit al govern local, sinó que hi ha reunions per trobar consensos puntuals.

Pla ha agraït l’actual tranquil·litat a la sala de plens de l’Ajuntament després de la mala maror dels primers mesos de mandat.

A l’entrevista Pla ha afirmat que s’estan fent equilibris per retallar 15.000€ del FEM Palafolls, tal i com es va acordar amb PLS i també s’ha mostrat contenta per l’arribada dels Maduixots al Forroll.

Podeu recuperar l’entrevista sencera al web i facebook de RP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics