URGENT

Obliguen l’Ajuntament de Santa Susanna a penjar la bandera espanyola del balcó del consistori

Compartiu aquesta història

El jutjat contenciós-administratiu número 7 de Barcelona ha fet pública aquest passat dilluns la sentència que obliga a l’Ajuntament de Santa Susanna a penjar de nou la bandera espanyola del balcó, després que Vox presentés un recurs contra el consistori. 

Tal com detalla el text, la bandera ha d’estar penjada de la façana del consistori i ‘ha d’ocupar un lloc preferent a l’interior de tots els edificis i establiments de l’administració’. 

Segons informa elNacional.cat, el partit d’extrema dreta va formalitzar aquesta queixa considerant que a Santa Susanna s’estava incomplint la llei relativa a l’ús de la bandera d’Espanya. 

L’Ajuntament de Santa Susanna no és l’únic que ha despenjat la bandera del seu balcó. A Molins de Rei fa dos anys que es va despenjar la bandera i, de moment, el consistori no té previst penjar-la de nou. 

Segons un estudi d’Impulso Ciudadano, l’any 2021 el 84% dels ajuntament catalans no exhibien la bandera espanyola a la seva façana. D’acord aquest estudi, fa tres anys 149 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, tenien la bandera al balcó consistorial.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics