URGENT

Els Mossos desmantellen una organització que es dedicava al tràfic de drogues a l’Alt Maresme

Compartiu aquesta història

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el passat 17 d’abril quatre homes d’entre 27 i 68 anys, i tres dones d’entre 32 i 45 anys, tots ells relacionats amb un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

La investigació d’aquestes persones es va començar després d’una transacció de venda d’unes 300 plantes de marihuana l’octubre de 2023 a Palafolls en què es va detenir un home per un delicte contra la salut pública. A partir d’aquí, els agents van començar les investigacions i van detenir cinc persones més fins que van descobrir tota la informació relacionada amb un possible grup criminal dedicat al tràfic de drogues a la zona del Maresme. 

La investigació va continuar fins al passat 17 d’abril que es van fer quatre entrades simultànies i escorcolls en diversos domicilis de Tordera, Santa Susanna i Pineda de Mar relacionats amb aquest grup criminal i el principal investigat. 

A les entrades es van detenir set persones presumptament responsables del grup, a banda de trobar més de 13kg de marihuana, uns 1.800gr de haixix, uns 250gr d’amfetamina, 400gr de ketamina, 450gr de metamfetamina i uns 800gr de cocaïna. A banda, també es van requisar unes 1.300 plantes de marihuana i 5 vehicles. 

A banda de les substàncies, al domicili de Tordera, després de detenir els responsables, es va localitzar un caiman del qual ningú no es feia responsable. La Unitat de Medi Ambient dels mossos va recollir el rèptil i el va traslladar a un centre especialitzat. 

A hores d’ara, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions en els propers dies. Als detinguts se’ls atribueixen delictes contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues, un delicte de defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics