URGENT

Es busquen voluntaris per estudiar l’“efecte illa de calor” a Malgrat de Mar 

Compartiu aquesta història

La Regidoria de Sostenibilitat, juntament amb la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, busca voluntaris per participar en una nova campanya de ciència ciutadana. Aquesta vol estudiar l’”efecte illa de calor” a Malgrat de Mar, que és la diferència de temperatura que hi ha entre les ciutats i les zones menys urbanitzades. 

Des de l’Ajuntament de Malgrat de Mar detallen que aquest iniciativa firma part d’un Treball de Fi de Grau de la Facultat de Física de la UB, en col·laboració amb I-Change Barcelona. A la vegada, la Regidoria de Sostenibilitat aprofitarà les dades obtingudes per conèixer més aspectes sobre la formació d’”illes de calor” urbanes en el municipi i com afecten en el consum de recursos, en la salut dels malgratencs i en el conjunt de l’ecosistema urbà. 

Les persones que estiguin interessades en ser voluntàries, hauran de participar en una xerrada el proper 10 de maig a la tarda. A aquesta s’informarà sobre el funcionament i la importància de la iniciativa. A més, es donarà als participants un Meteortracker per obtenir les dades. Aquest aparell s’ha de col·locar en una bicicleta i el voluntari haurà de recórrer el municipi trenta minuts al migdia i trenta a la nit. 

Totes les persones que vulguin participar-hi han d’apuntar-se al formulari que trobaran al web de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics