URGENT

Les obres del bloc quirúrgic de l’Hospital de Blanes comencen l’etapa final

Compartiu aquesta història

A banda de la seva visita a Malgrat de Mar i Calella, el conseller de Salut, Manel Balcells, va visitar divendres l’Hospital Comarcal de Blanes. La visita va servir per comprovar l’estat dels treballs de construcció del nou bloc quierúrgic de l’hospital que ja encaren la recta final.

Les obres d’ampliació del nou bloc quirúrgic de l’Hospital Comarcal de Blanes van començar el novembre del 2021 i permetran comptar amb quatre sales noves equipades amb l’última tecnologia especialitzada en traumatologia i oftalmologia. Aquest bloc és el que cobreix sanitàriament l’Alt Maresme i la Selva Litoral. 

Els treballs han tingut un cost de 6’1 MEUR i estan finançats pel Servei Català de la Salut. Concretament, consisteixen en la construcció d’una nova planta sobre l’actual bloc on hi haurà quatre quiròfans nous. A més, també es disposarà d’una àrea de reanimació amb onze lliteres, dos magatzems, una central d’esterilització, una sala d’espera i diverses àrees de treball. 

A banda d’aquesta ampliació, el projecte inclou la renovació de l’accés principal amb l’eliminació de l’estany i la instal·lació d’una plaça enrajolada amb paviments i una pèrgola. 

L’Hospital Comarcal de Blanes es va inaugurar fa poc de tres dècades i, en aquest 30 anys d’història, ha anat reformant-se i adaptant-se a les noves realitats mèdiques i poblacionals. Tal com indiquen des de l’Ajuntament de Blanes, algunes de les més destacades són la renovació de la planta ‘menys 1’ amb el servei d’urgències i la zona de laboratori l’any 2008, o l’ampliació de l’Hospital de Dia que es va iniciar el 2019.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics