URGENT

L’Ajuntament comença a repartir els airejadors per estalviar aigua

Compartiu aquesta història

Emmarcat dins la campanya que es va inaugurar el passat 23 d’abril per conscienciar sobre l’estalvi d’aigua, l’Ajuntament de Palafolls ha començat el repartiment de dos airejadors per habitatge. I, és que, juntament amb AGBAR, el consistori regalarà aquests aparells per tal de promoure i afavorir l’estalvi d’aigua al nostre municipi. Aquests airejadors inclouran un díptic en què es reflexiona sobre l’ús i el consum de l’aigua que es fa al municipi. Ho ha detallat Susanna Pla, primera tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Palafolls.

Concretament, un airejador és un aparell que es col·loca a l’aixeta de casa i que permet estalviar fins al 50% de l’aigua, tot i que a efectes visuals sembla que estiguem utilitzant la mateixa quantitat. 

A partit d’aquest dilluns ja es poden demanar els airejadors a l’OAC. Igualment, des del consistori indiquen que demà, per exemple, l’equip de govern els repartirà a Sant Lluís aprofitant la primera trobada amb l’alcalde. Els propers dies, també, informaran d’altres llocs on es poden aconseguir per facilitar-li a la ciutadania. 

Aquesta acció forma part de la nova campanya de sensibilització que ha organitzat l’Ajuntament de Palafolls, amb la col·laboració d’AGBAR. Aquesta inclou també l’exposició itinerant ‘Operació aigua’ que es pot visitar a la plaça del Fòrum Palatiolo i les activitats previstes amb les escoles del municipi per conscienciar la població sobre l’actual situació de sequera, què podem fer per evitar que empitjori i els usos que fem de l’aigua que consumim.

Aquesta, però, no és l’única vegada que el consistori ha utilitzat airejadors per pal·liar els efectes de la sequera. L’any 2008, l’Ajuntament de Palafolls va  instal·lar airejadors a les aixetes dels edificis públics que depenen de l’Ajuntament. A la vegada, també va regalar un miler a la població per tal que s’instalessin en cada casa del municipi. En aquells moment, Palafolls es trobava en fase d’excepcionalitat 1 per manca de pluges, però hi havia zones de Catalunya en excepcionalitat 2, per manca d’aigua en els embassaments.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics