URGENT

S’inicia el manteniment de les franges perimetrals de les urbanitzacions de Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana, s’ha iniciat el procés de manteniment de les franges perimetrals de les urbanitzacions palafollenques per evitar el risc d’incendi de cara a la temporada d’estiu. Tot i que anys anteriors, aquest manteniment no es feia conjunt, enguany el consistori ha considerat que la situació de sequera requeria unificar el manteniment i evitar situacions de risc. N’ha donat més detalls, Aleix Freixa, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Palafolls.

A banda d’aquestes actuacions, el regidor detalla que també es farà aquest manteniment a la zona del nucli urbà de Palafolls i a Sant Lluís. D’aquesta manera, i segons les previsions, al juny Palafolls haurà completat tot el manteniment de les franges perimetrals en cas d’incendi.

Precisament, l’ajuntament ha obert ja el procés de licitació d’aquesta última actuació al nucli urbà de Palafolls. Aquest tràmit preveu un pressupost base de licitació d’uns 22.000€ sense IVA. En el cas de la licitació de les franges perimetrals de les urbanitzacions, la licitació es va obrir amb un pressupost aproximat de 41.000€. Finalment, però, l’empresa adjudicatària durà a terme aquests treballs per una xifra molt inferior, uns 18.000€, aproximadament.

El manteniment de les franges perimetrals és una acció que s’inclou dins les normes de la Llei de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions. Aquesta norma especifica que totes les instal·lacions i urbanitzacions que estiguin situades a menys de 500 metres d’una zona forestal han de comptar amb una franja de protecció de, com a mínim, 25 metres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics