URGENT

L’Ajuntament es proposa recuperar i salvar de l’oblit els motius del nostre municipi

Compartiu aquesta història

Els palafollencs de tota la vida segur que els sona can Varisto, ca l’Estevenet, can Mingu Llop o ca la Pepeta Telèfanus. Són motius o malnoms amb els que s’ha conegut algunes cases i famílies, en aquest cas del carrer Major, durant molts anys. 

Amb el temps, però, aquests motius es van perdent i cauen en l’oblit. És per això que l’Ajuntament de Palafolls està treballant per salvaguardar aquest patrimoni immaterial del nostre poble. Per fer-ho, està previst que el consistori instal·li una placa en cada edifici que històricament hagi tingut un malnom.

Ho explica Fèlix Bota, arxiver de Palafolls.

Es preveuen una desena de plaques que es col·locaran es carrers històrics com el de Dalt, el de Baix o el del Mig, Mas Pinell o Plaça Major entre d’altres. 

Per fer aquesta iniciativa es compta amb una ajuda de més de 1700€ de la Diputació de Barcelona.

Palafolls fa temps que treballa en la recuperació d’aquests malnoms. Fa uns anys, coincidint amb la Festa Major, es va fer una ruta històrica que, amb el nom “de quan les cases tenien nom” va recórrer el centre de Palafolls repassant els principals motius del centre.

Es preveu que la col·locació de les plaques identificatives als immobles amb motius, que ja es fa en d’altres municipis propers com Blanes, estigui enllestida dins aquest 2024.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics