Condemnen l’Ajuntament a pagar 120.000€ per factures pendents amb l’antic servei de neteja

Compartiu aquesta història

El jutjat contenciós administratiu  número 7 de Barcelona ha condemnat a l’Ajuntament de Palafolls a pagar els 80.000€ que tenia pendents amb l’empresa Palafums, la que gestionava la recollida d’escombraries i la neteja viària fins l’any 2019.

La sentència, a la que ha tingut accés RP, recull que l’Ajuntament es negava a reconèixer i, per tant, a pagar un total de 36 factures de diferents serveis extraordinaris, i per tant fora del contracte en vigor, fets per l’empresa en la recollida d’escombraries i neteja viària.

Palafums assegurava que els treballs s’havien fet seguint les indicacions donades des dels serveis tècnics del consistori, mentre que l’Ajuntament al·legava que les factures no s’havien presentat al registre i que havien prescrit. 

El jutge assenyala que només 5 factures de l’any 2011 estan prescrites, però que la resta s’han de tenir en compte. La sentència considera acreditat que Palafums va fer els treballs reclamats i que, el no pagament d’aquestes factures, suposaria un enriquiment injust de l’administració local.

La sentència assenyala que l’Ajuntament no pot al·legar que les factures no van estar degudament presentades al registre, ja que queda demostrat que el propi consistori demanava que, per agilitzar els tràmits, les factures també es presentessin per correu electrònic, cosa que si va fer l’empresa adjudicatària del servei i ha quedat demostrat en el procés del contenciós.

Per tot plegat es condemna a l’Ajuntament a abonar la quantia de 80.000€ en concepte de factures pendents i, a més, els interessos pel temps que ha passat . Uns interessos que ja superen els 40.000€

Tot i que encara hi havia possibilitat de recórrer la sentència,  l’Ajuntament dona per acabat el recorregut i donarà compte de la sentència en el ple d’aquest proper dijous

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.