URGENT

Acaba la prospecció arqueològica al Castell de Palafolls

Compartiu aquesta història

Fa uns dies que l’equip d’arqueòlegs, que durant mesos ha estat fent el treball de camp amb excavacions arqueològiques al Castell de Palafolls, ha finalitzat la seva tasca.

Des de principis d’any, s’han fet prospeccions es dos emplaçaments concrets de la fortalesa on s’ha excavat per poder identificar estructures antigues que havien quedat ocultes amb el pas del temps i que puguin ajudar a interpretar millor la història del castell palafollenc.

En concret s’ha excavat la part de l’entrada al recinte sobirà, just després de la porta d’entrada i fins les escales que porten a l’església, i una part del recinte jussà que ja s’havia estudiat fa uns anys.

En aquest temps s’han descoberts murs fins ara amagats, paviments originals de segles enrere i distribucions d’estances fins ara desconegudes.

Ara, un cop acabada la feina minuciosa d’excavació, comença la fase de consolidació de les troballes. Segons explica el regidor de Patrimoni de l’Ajuntament, Aleix Freixa, ara es treballa en consolidar les troballes i, alhora, per fer-les visibles. D’aquesta manera s’ajudarà a entendre millor com era el castell als visitants.

Al recinte jussà, el que es coneix com a pati d’armes, s’han excavat el que es creuen ser 3 estances dedicades a l’emmagatzematge i que ara es volen també fer visibles amb el recrescut dels murs perimetrals per tal que dibuixin la distribució. L’actuació actual també preveu netejar de vegetació els murs del castell, refer esquerdes i millorar parets del castell.

La previsió és que aquest proper mes de juny ja acabin els treballs d’aquesta primera fase. Serà llavors quan reobrirà el castell de Palafolls que es va tancar al públic al gener. Tot i que està clarament tancat l’accés hi ha persones que hi han accedit, especialment els caps de setmana, saltant-se la prohibició i les indicacions de perill, ja que està en obres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics