URGENT

Els treballadors de Bershka Logística amplien la vaga dues jornades més

Compartiu aquesta història

Els treballadors del Centre Logístic de Bershka a Palafolls han aprovat per majoria fer dues jornades més de vaga. A principis del mes de maig, el 99% dels treballadors de l’empresa van dur a terme una vaga de 24 hores. El motiu principal era l’estancament en les negociacions amb l’empresa pel que fa a les millores salarials dels treballadors.  Vist que la vaga no va millorar la situació, 120 treballadors es van concentrar dies més tard davant la botiga de Bershka a Portal de l’Àngel a Barcelona per fer més visibles les seves demandes. 

Tal com avancen des del sindicat CCOO, les negociacions continuen parades. És per aquest motiu que les jornades de vaga continuaran fins que l’empresa arribi a un acord amb els treballadors. La intenció és que les dues jornades de vaga proposades no es facin alhora, sinó que es realitzaran en algun ‘moment àlgid’ de la producció, per exemple, durant agost o setembre. 

Malgrat l’estancament de les negociacions, ahir mateix l’empresa es va posar en contacte amb els treballadors després de conèixer la intenció d’ampliar les jornades de vaga previstes. Segons diuen, la setmana vinent està prevista una nova reunió per acostar posicions. 

Segons expliquen els treballadors, la filial d’Inditex proposa un augment salarial del 14%, però els sindicats reclamen que la millora sigui del 18%. Els empleats creuen que l’oferta de la companyia és insuficient i recorden que Bershka ha registrat uns beneficis de 460 milions d’euros el darrer any, el que suposa més d’un 40% més que l’any anterior.

L’augment salarial és el principal escull en la negociació col·lectiva, però no és l’única ja que també denuncien l’intent d’implantació d’un plus que consideren abusiu, ja que, segons els treballadors, estaria vinculat a qüestions com no agafar-se un permís retribuït o hores per anar al metge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics