URGENT

Distingeixen Santa Susanna amb el premi CETT Alimara pel projecte sobre la petjada de carboni al municipi 

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Santa Susanna ha rebut el Premi CETT Alimara 2024 en la categoría ‘Through Sustainability’ pel projecte ‘Càlcul i verificació (AENOR) de la petjada de carboni del sector turístic de Santa Susanna’. 

Des de l’Ajuntament de Santa Susanna indiquen que, el passat mes de gener Santa Susanna es va convertir en la primera destinació turística de sol i platja d’Espanya que certificava oficialment la seva petjada de carboni d’acord amb l’estàndard internacional ISO 14064. Aquesta certificació la va dur a terme l’empresa Global Omnium que va declarar que el turisme a Santa Susanna va tenir un impacte d’unes 335.000 tones de CO2 a l’atomosfera durant el 2023. 

Aquesta dada també la va avalar l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR). Ara, amb la certificació es podrà iniciar el disseny d’una estratègia per reduir o compensar les emissions de CO2 en el municipi. I, és que, l’acreditació abasta la totalitat del cicle de vida de l’activitat turística: el transport d’anada i tornada; els allotjaments: el consum d’energia i aigua; el transport intern; la neteja viària; i le sinfraestructures, entre atres. 

Aquests premis es van crear el 1984 per reconèixer aquells productes, serveis, estratègies o accions que aporten una visió innovadora en l’àmbit de la comunicació, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca en sectors com el turístic, l’hoteler i el gastronòmic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics