URGENT

La Nau d’Entitats es mantindrà almenys un any més

Compartiu aquesta història

El ple d’ahir va aprovar, amb el vot a favor d’ERC i del PSC, la pròrroga del contracte de lloguer de la Nau d’Entitats. Situada a peus de la carretera d’accés a la Costa Brava, al polígon de Can Baltasar, la Nau d’Entitats fa prop de 10 anys que acull la seu de diverses entitats locals com els diables, Protecció Civil, el Casal de l’Home o els gegants.

La Nau es va arrendar l’any 2015, justament quan a Palafolls es van crear noves entitats d’arrel tradicional amb necessitats d’espai per trobar-se i guardar material. Llavors, gràcies a una empresa local, es va llogar la Nau amb un cost de 5.000€ al mes. Ho recordava ahir al ple la portaveu del PSC, Dolors Agüera.

L’any 2021 es va fer una licitació que va guanyar la mateixa nau industrial usada des del 2015. El nou contracte, que rebaixava el cost mensual del lloguer, preveia 3 anys i dues possibles pròrrogues anuals. Cada any de contracte augmentava el cost de la Nau. 

Ahir es va aprovar la primera de les pròrrogues anuals amb un cost de 3.750€ mensuals.

Ara bé, el govern no amaga que no li agradaria un espai d’entitats diferent a la Nau. Sempre han defensat adequar un espai al centre, al Fòrum Palatiolo, per completar el que els republicans anomenen anella cultural, juntament amb el MiD i el Teatre. L’alcalde, Francesc Alemany, però, assegura que calen molts diners per poder tenir aquest espai i que estan “a la recerca activa” de finançament.

PLS, per la seva part, va votar en contra de la pròrroga del contracte ja que considera que cal contenir la despesa

Mónica Armada, la portaveu del partit al plenari, demanava a les entitats un acte de voluntat i d’esforç per tal d’ajustar-se als espais ja existents i que són propietat de l’Ajuntament, com el Cim de Miralles, a Ciutat Jardí o el local social de Sant Genís.

Amb aquesta pròrroga d’un any es garanteix que les entitats mantindran la seu almenys aquest proper any, quan de nou caldrà decidir si aprofitar la segona pròrroga anual o es fa una nova licitació per trobar un nou espai.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics