URGENT

Als jutjats un conflicte laboral a l’Ajuntament de Malgrat

Compartiu aquesta història

La justícia haurà de decidir qui té raó en el conflicte laboral que fa mesos que es viu a l’Ajuntament de Malgrat entre dues treballadores i el consistori. 

Les empleades públiques han demandat l’Ajuntament perquè consideren que se les està obligant a fer tasques fora del seu horari laboral sense que s’hagi estipulat límits, remuneració per la feina extraordinària o una delimitació de funcions.

Les dues empleades demanen la realització de la valoració dels seus llocs de treball per tal de fixar, objectivament, els límits i funcions de la seva plaça, però segons explica l’advocada de les empleades, el consistori s’hi ha negat.

El conflicte fa mesos que dura i, després de  diferents reunions en les que no s’han acostat posicions, les treballadores han demandat finalment el consistori qui, per la seva banda, ja ha contractat els serveis d’un conegut bufet d’advocats de Barcelona.

Es tracta d’un despatx conegut per haver ajudat al govern de Rajoy a redactar la seva reforma laboral o per haver defensat a empreses com Glovo o Deliveroo en els seus conflictes laborals.

Segons expliquen des de la regidoria de Recursos Humans de l’Ajuntament, aquesta empresa, contractada al març per uns 7.000€, era la millor oferta dels tres pressupostos demanats per l’administració local. 

Les mateixes fonts expliquen que els més de 7.000€ de cost dels advocats cal entendre’ls com dues feines diferenciades, una per cada demanda presentada i que s’han contractat per “defensar els interessos del poble”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics