URGENT

El Consell Comarcal del Maresme estudiarà com recarregar l’aqüífer de la Tordera amb aigua regenerada

Compartiu aquesta història

En l’últim ple del Consell Comarcal del Maresme celebrat aquesta setmana, els membres del plenari van aprovar per unanimitat la signatura d’un conveni de col·laboració entre el CCM i l’ACA. Aquest té la voluntat de sentar les bases de com s’hauria de dur a terme la recàrrega de l’aqüífer de la Tordera per tal que no se salinitzi en situacions de sequera com l’actual. Ho ha detallat el president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

El conveni contempla una inversió d’uns 100.000€ que s’executaran entre el 2024 i el 2025 per fer un estudi d’alternatives i la redacció del projecte bàsic per recarregar l’aqüífer de la Tordera. Tal com indiquen des del CCM, aquest estudi es realitzarà simultàniament al Pla Director que ja s’està redactant i que contempla l’extensió dels sistemes de regeneració d’aigua de les diferents depuradores del Maresme i el pla d’usos d’aquesta aigua. 

Amb un conveni com aquest, diuen, des del Consell Comarcal del Maresme es continua apostant per la regeneració i la reutilització com a estrategia clau per fer front a la sequera i avançar cap a un cicle integral de l’aigua que faci més resilient el territori davant la situació actual d’escassetat d’aigua. 

Afegeixen, a més, que l’escenari actual i les perspectives a curt i llarg termini obliguen a l’ens comarcals i als municipis del Maresme a fer una planificació d’inversions coherent, sense improvisacions i focalitzada en garantir el subministrament d’aigua els propers anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics