La Corporació de Salut participa en la campanya Euromelanoma per detectar el càncer de pell

Compartiu aquesta història

La Corporació de Salut del maresme i la Selva s’ha unit per primera vegada a la campanya Euromelanoma per a la detecció del càncer de pell. 

Amb aquesta unió, s’ofereix a tota la població la possibilitat de fer-se una revisió de la pell per dermatòlegs, però sobretot a persones que puguin ser de risc.  Concretament, des del 5 al 19 de juny,  cada tarda s’oferiran visites gratuïtes de 15 minuts amb la unitat de Dermatologia a l’Hospital de Calella a tots aquells usuaris que participin de la iniciativa. 

Des de la corporació detallen que la intenció d’aquesta campanya és preveure i diagnosticar de forma precoç les lesions pigmentades de la pell amb un enfocament especial en la detecció de lesions canceroses com el melanoma i altres tipus de càncer cutani. I, és que, el càncer més freqüent al món és el càncer de pell, provocat principalment per l’exposició al sol. 

Aquesta és una iniciativa que es desenvolupa a nivell europeu, amb la participació de 30 països i en col·laboració amb organitzacions professionals de dermatologia i oncologia com l’European Association of Dermato-Oncology, l’European Organisation for Research and Treatment of Cancer i l’Acadèmia Europea de Dermatologia i Venereologia.

Les persones que vulguin formar part només cal que omplin el formulari que trobarean al web d’Euromelanoma. Si a través d’ell es detecten factors de risc personals o familiars de càncer de pell es programarà automàticament una cita de 15 minuts amb un especialista.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.