URGENT

Es redueix la presència de mussols a la nostra zona en els darrers anys

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte es van presentar a Palafolls els resultats del treball que ha fet un cens del mussol comú a la comarca del Maresme i, especialment a la zona de la Baixa Tordera.

Aquest treball és fruit de la col·laboració entre més de cinquanta voluntaris, NatMonT i l’Institut Català d’Ornitologia.

El treball conclou que, tot i que el mussol comú encara és ben present amb una densitat notable en diverses zones de la comarca, especialment a la zona de la Conca de La Tordera,  en termes generals la seva presència s’ha reduït en els darrers anys. Una reducció que l’estudi conclou de notable i que certifica que el que abans era una presència constant al Maresme, ara es concentra en  tres grans eixos poblacionals cada cop més aïllats.

El treball, que s’ha presentat davant d’una 30a d’assistents al MiD, conclou que cal aplicar mesures de protecció de l’hàbitat del mussol per conservar la presència d’aquestes aus. En concret parla d’evitar  la urbanització i la intensificació agrària en les àrees on viuen els mussols i de fomentar la diversitat de microambients favorables per a que visquin els mussols comuns, com ara marges, grans arbres o casetes agrícoles en les zones planes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics