URGENT

Forcadell demana un canvi social que afavoreixi la justícia reparativa

Compartiu aquesta història

L’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va ser ahir a Palafolls per oferir una xerrada participativa sobre “Dones i presó”, a partir de la seva experiència quan va ser empresonada per la seva participació en l’1 d’octubre del 2017.

En una sala de ballet del MiD plena de gent, Forcadell va explicar com va viure els mesos que va ser a la presó i com li va impactar descobrir el funcionament penitenciari i les dones que estaven compartint presó amb ella.

Forcadell explica que eren dones molt joves que han tingut molt poques oportunitats i que la presó no els ajudarà reinserir-se a la societat.

Justament per això, l’expresidenta demana passar d’una justícia pugnitiva a una de reparativa.

Segons Forcadell cal un canvi social que ajudi a reinserir i a donar oportunitats a les presidiàries un cop surten en llibertat. Si no hi ha aquestes opcions, el més problable és que tornin a delinquir per subsistir.

La trobada d’ahir va omplir el MiD amb un centenar llarg de persones que no van desaprofitar l’oportunitat de fer-se fotos amb l’expresidenta del Parlament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics