URGENT

Es presenta el Pla de prevenció dels usos problemàtics de drogues i pantalles en el que hi participa Palafolls

Compartiu aquesta història

La passada tardor els ajuntaments de Calella, Malgrat, Tordera i Palafolls  es van posar d’acord per impulsar La Rula, un pla intermunicipal en el que es vol treballar per evitar els usos problemàtics de drogues i pantalles especialment entre els més joves.

La col·laboració entre aquests municipis és interdisciplinar i hi ha representats diferents departaments de cada poble com serveis socials, joventit o educació per assegurar un treball transversal.

Un cop tots els pobles han donat el seu vist i plau en els seus plenaris a la incorporació a aquest projecte, avui s’ha presentat a Calella amb una jornada que també ha servit per debatre sobre els reptes en la prevenció en l’actual societat, amb Eulàlia Sot de la Subdirecció general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

La presentació de la Rula ha anat a càrrec de la criminòloga i experta en addiccions, Ester Angelats, i el també expert i responsable de la Rula Joan Sabater.

Justament Sabater explica que l’actual pla de prevenció vol anticipar-se a les possibles addiccions  i preveu accions a desenvoplupar al territori després d’haver fet una diagnosi acurada de la situació a l’Alt Maresme. Una situació que no s’allunya del global de la societat.

Angelats, per la seva banda, explica que cal evitar l’estigmatització de l’oci dels joves i nega que tots els joves siguin addictes a les pantalles.


El Pla de prevenció dels usos problemàtics de drogues i pantalles de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera tindrà una vigència de 4 anys, i s’allargarà fins el 2027.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics