URGENT

Col·locats els nous desfibril·ladors automàtics en espais públics

Compartiu aquesta història

Aquest matí s’han instal·lats, a diferents punts del nostre poble, els nous aparells desfibril·ladors externs automàtics (DEA). Es tracta d’uns equips que en casos d’aturades cardíaques permeten analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme cardíac a les víctimes.

Són doncs uns equips molt útils per actuar ràpidament en casos de problemes cardíacs a la via pública. Palafolls ja disposava d’aquests aparells, bàsicament dins d’instal·lacions esportives com el Palauet o el camp de futbol, però els nous aparells s’han instal·lat ara a la via pública i accessibles a tothom.

Avui s’han instal·lat 5 nous aparells en zones de gran concurrència o de pràctica esportiva. Així els tòtems que inclouen els DEA es poden trobar a la plaça Major, a la zona escolar de primària, prop del camp de futbol, prop del Palauet i el Casal d’Avis, a la zona del Forroll i la Figuerassa. A banda, la policia local, que ja en té un en una de les patrulles,  tindrà un segon desfibril·lador portàtil en un altre dels vehicles policials.

L’alcalde celebra que Palafolls avui estigui més cardioprotegit amb la instal·lació d’aquests 5 nous aparells.

Per fer ús d’aquests DEA no cal ser professional. En cas d’aturada cardíaca, cal accedir a l’interior del tótem i seguir les instruccions que va marcant l’aparell en tot moment. És el desfibril·lador qui analitza l’estat de la víctima i si cal administrar-li descàrrega elèctrica per reanimar-lo.

L’any passat es van fer 6 actuacions policials en casos d’aturades cardiorespiratòries a Palafolls. En 4 ocasions es va poder reanimar la víctima ja sigui gràcies a un desfibril·lador a o bé per les maniobres de reanimació fetes pels agents.

Els nous aparells estan homologats i compten amb un contracte de manteniment per assegurar el seu correcte funcionament

Amb aquesta actuació Palafolls passa ser un espai més cardioprotegit, amb una desena de DEA repartits al municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics