URGENT

L’Estat pre-selecciona el projecte d’estudi i rehabilitació del Castell i preveu una ajuda de 3M€ 

Compartiu aquesta història

Feia temps que l’Ajuntament esperava la resolució d’una ajuda que havia sol·licitat en el marc de projectes de millora del patrimoni amb ús turístic que promou el Ministeri d’indústria i turisme d’Espanya.

El ministre Jordi Hereu ha anunciat aquest divendres la resolució provisional d’aquestes línies d’ajudes en la que Palafolls podria rebre fins a 3M€ per la proposta de  conservació i restauració del Castell i completar així les actuacions ja previstes i per plantejar altres noves actuacions de prospecció i reforç de les ruïnes de la fortalesa.

En aquest sentit, Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, ha celebrat aquesta preselecció i ha destacat el ran treball que s’ha fet per tal d’optar a aquests ajuts. 

El projecte palafollenc ha estat triat, juntament amb 91 propostes més d’arreu de l’Estat, tenint en compte les característiques de les actuacions previstes, la seva viabilitat, qualitat i potencialitat turística. 

Tot i la preselecció, ara cal esperar les al·legacions de la resta de propostes per conèixer si Palafolls, finalment, s’endú aquesta ajuda completament o només una part d’aquesta. En cas que Palafolls rebi l’ajuda, l’alcalde detalla que la subvenció representarà una gran empenta pel projecte de consolidació del Castell de Palafolls.

L’Estat ha aprovat en total 208,5 millons de euros per aquesta línia d’ajudes per  millorar l’ús turístic dels béns d’interés cultural, com el nostre castell. Mataró també ha aconseguit 2.7M€ per dinamitzar i rehabilitar el jaciment romà de la Torre Llauder.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics