URGENT

El preu mitjà per metre quadrat en habitatges de segona mà és més car que els de nova construcció a Palafolls

Compartiu aquesta història

Segons l’informe sobre el comportament del Mercat Immobiliari al Maresme l’any 2023 que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, al nostre municipi és molt més car comprar un habitatge de segona mà que un nou pel que fa al preu per metre quadrat.

Concretament, el preu mitjà per habitatge a Palafolls és de 1.792’95€ m2. En el cas dels habitatges nous el metre quadrat costa uns 1.333€, mentre que en habitatges usats s’eleva fins als 1.830€. Tot i això, en l’últim any, a Palafolls hi ha hagut més transaccions de compravenda d’habitatges de segona mà (182) que nous (21). 

Pel que fa al lloguer, la xifra de contractes baixa respecte l’any anterior, a la vegada que el preu d’aquests puja. El 2023 es van signar 81 contractes amb un preu mig aproximat de 1.258€, i el 2022 es van signar 93 amb un preu de 1.196€. 

En aquest sentit, el Consell Comarcal del Maresme posa èmfasi en l’esforç que suposa pagar el lloguer o la renda de l’habitatge a la nostra comarca. Segons detallen els experts, no s’hauria de dedicar més d’un 30% de l’ingrés salarial al pagament de les quotes del lloguer. En el nostre cas, els palafollencs hi dediquen un 43%.

Traient en compte certs municipis maresmencs per les seves característiques, la mediana omarcal se situa entorn el 50% superant-se aquest percentatge a municipis com Santa Susanna i reduint-se en altres com Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics