Blanes dobla en quatre anys el nombre d’atencions LGTBIQfòbiques

Compartiu aquesta història

Divendres a la tarda es va presentar el Pla Local LGTBIQ+ de Blanes. Durant l’acte es van donar a conèixer diverses dades relacionades amb la situació actual del col·lectiu a la ciutat, com per exemple que el nombre de persones que s’acosten al SAI (Servei d’Atenció Integral) LGTBIQ+ ha augmentat en els últims anys.

Aquest servei es va posar en marxa l’any 2018 i té l’objectiu de visualitzar la realitat del col·lectiu i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. Pel que fa a les dades, aquestes mostren que l’any passat es va doblar el nombre d’atencions que es van fer respecte les que es van fer fa quatre anys. Concretament, l’any 2023 es van atendre 60 persones i el 2019 en van ser 31. 

En total, en quatre anys el servei ha atès 162 persones, una xifra que consideren molt satisfactòria des del servei, ja que indica el grau de sensibilització i coneixement que hi ha d’aquest servei blanenc. 

Aquestes dades es van conèixer dins la presentació del Pla LGTBIQ+ de Blanes. Aquest té la intenció de ser una eina que permeti implementar les polítiques actives de Blanes envers el respecte per la diversitat afectiva, sexual i de gènere, a banda de lluitar per la LTBIQ+fòbia. 

Aquest pla està guiat per diversos objectius i inclourà l’elaboració de protocols d’actuació per poder implementar la normativa envers la protecció i prevenció de la discriminació. Entre algunes de les accions que es volen dur a terme hi ha el reforç i l’ampliació de les campanyes de sensibilització; el disseny de recursos per oferir a la comunitat educativa i a la gent gran; i l’acompanyament i sensibilització a les empreses en l’elaboració de plans LGTBIQ+.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.