URGENT

La Fundació Humana recupera 12 tones de roba utilitzada el primer semestre de l’any a Palafolls

Compartiu aquesta història

L’entitat sense ànim de lucre Humana ha publicat el balanç de les xifres de recuperació de roba usada al nostre municipi del primer semestre de l’any 2024, que s’ha anat dipositant als contenidors específics que hi ha a la via pública. Segons informa Humana, en total s’han recuperat a Palafolls 12 tones de tèxtil usat.

La fundació concreta que els tèxtils recuperats equivalen a 32.000 articles de roba, calçat, complements o tèxtil de la llar. Tot aquest material es classifica a la planta que Humana té a l’Ametlla del Vallès, i un 60% es pot acabar reutilitzant, mentre que un 32% s’acaba reciclant.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, anualment cada persona genera 22 kg de residu tèxtil a Catalunya, i només 2,3kg es recullen selectivament per un gestor autoritzat, és a dir, només un 11%. Al llarg de l’any, això suposa una xifra global de 147.000 tones de residus tèxtils llençats sense retorn. 

La fundació Humana afirma que la reutilització del tèxtil contribueix a la reducció d’emissions de CO2 per cada quilo de roba recuperada, evitant que acabi essent incinerada en un abocador. A partir de la roba recuperada, l’entitat també destaca la creació de llocs de treball a les seves botigues i les iniciatives socials amb les quals treballa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics