URGENT

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera aprova la Carta Alimentària

Compartiu aquesta història

El passat mes d’octubre, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera va començar a treballar en l’elaboració de la Carta Alimentària. Aquesta busca ser una eina de consens per construir un sistema alimentari més just, saludable, sostenible i de proximitat entre els ajuntaments que formen part de l’espai agrari. És a dir, entre Palafolls, Malgrat de Mar, Blanes, Santa Susanna i Tordera. 

Tal com van detallar des de la regidoria de Medi Ambient de Palafolls, aquesta Carta Alimentària és el primer pas per fer una diagnosi sobre l’alimentació a la Baixa Tordera des de diversos àmbits, com la salut o l’educació. Ara, l’Assemblea de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera ja ha aprovat oficialment aquest document. I, amb aquesta aprovació, els municipis que formen l’EABT mostren el seu compromís per aconseguir l’Estratègia Alimentària de la Baixa Tordera.

Des de la Diputació de Barcelona indiquen que aquesta Carta Alimentària detalla tots aquells desafiaments que afronta la Baixa Tordera per avançar cap a un sistema alimentari molt més just i sostenible. Entre aquests destaquen la necessitat de reforçar el sector productiu, el foment del comerç de proximitat, l’increment del sentiment de pertinença, la reducció del malbaratament i la millora de la coordinació entre les administracions i els actors principals de l’EABT, entre altres.

Aquesta és una proposta que neix des de la Diputació de Barcelona amb la intenció de desenvolupar polítiques pioneres en aquest àmbit. A la vegada, també s’ha dut a terme a altres ciutats com Barcelona i València.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics