URGENT

Vandalitzen un dels tòtems on s’ubiquen els DEA 

Compartiu aquesta història

Fa dues setmanes, l’Ajuntament de Palafolls va instal·lar diversos desfibril·ladors externs automàtics (DEA) al municipi. Ara, però, un dels tòtems que guarda aquests DEA ha estat vandalitzat. Concretament, tal com detalla la regidora de Governació, Susanna Pla, algú ha obert la capsa on es guarda i ha extret el neceser de primers auxilis que hi havia. 

La regidora recorda la importància de tenir elements com aquest al nostre municipi a l’hora de poder salvar vides en cas d’urgència. És per això que demana civisme per part de la ciutadania i consciència respecte aquest tipus d’actes.

Els DEA son uns equips que, en casos d’aturades caríaques, permeten analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme cardíac a les víctimes.

Són doncs uns equips molt útils per actuar ràpidament en casos de problemes cardíacs a la via pública. Palafolls ja disposava d’aquests aparells, bàsicament dins d’instal·lacions esportives com el Palauet o el camp de futbol, però els nous aparells s’han instal·lat ara a la via pública i accessibles a tothom. En aquest cas, el que han malmès és el que es va instal·lar a la zona de les escoles. Des de l’Ajuntament han posat èmfasi també en l’aposta ferma que fa el consistori per fer de Palafolls un espai cardioprotegit. I, és que, L’any passat es van fer 6 actuacions policials en casos d’aturades cardiorespiratòries a Palafolls. En 4 ocasions es va poder reanimar la víctima ja sigui gràcies a un desfibril·lador a o bé per les maniobres de reanimació fetes pels agents de la Policia Local, però amb els DEA, qualsevol ciutadà també pot salvar una vida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics