URGENT

La palafollenca Dolors Agüera és la nova 2a vicepresidenta del CCM

Compartiu aquesta història

 

Amb el nou pacte de govern a l’administració comarcal, la socialista Dolors Agüera ha estat proclamada 2a vicepresidenta de l’ens.

Es tracta de la vicepresidència que fins aquesta setmana ocupava el popular Diego Sánchez, que a més és el president del PP a la comarca i regidor d’aquesta formació a Pineda.

Agüera compaginarà la seva tasca de govern a l’Ajuntament de PLF amb aquesta vicepresidència del CCM. La palafollenca assegura que agafa el repte amb il•lusió i responsabilitat i explica com es repartirà ara el cartipàs.

Aquest migdia s’ha formalitzat el nou pacte de govern en aquesta administració entre CiU, PSC i ERC, just uns dies després que els nacionalistes haguessin extingit el pacte amb el que han governat al costat del PP des del 2011.

A partir d’avui el govern del CCM tindrà 25 dels 33 consellers, ja que en queden fora els consellers del PP, PxC i les Cup, que es mantindran a l’oposició.

La cartera que fins ara portaven els populars, la de Promoció Econòmica, ha passat a mans del PSC, mentre que Esquerra es queda la gestió de les responsabilitats de joventut i de turisme.

Agüera explica que la mobilitat , els temes socials i el pla estratègic estan entre les demandes dels socialistes per incorporar-se al govern comarcal.

La signatura del nou pacte ha comptat amb les cúpules dels partits a la comarca, entre ells el socialista Xavier Amor, que també és alcalde de Pineda, el pinedenc Joan Morell de CDC, Guillem Aresté d’Unió, i Blanca Arbell d’Esquerra.

D’aquesta manera es reactiva el govern comarcal que va funcionar en el mandat 2007-2011, però amb equilibris diferents, ja que llavors els socialistes eren el grup principal.

El nou govern comença a caminar ara amb la intenció d’arribar fins al final del mandat, al maig del 2015, ja que són les eleccions municipals les que determinen la composició política del Consell

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics