URGENT

Demà dimecres es reuneix el jurat dels premis FAD, en els que la biblioteca de PLF és finalista.

Compartiu aquesta història

A mitjans de juny coneixíem que la biblioteca pública de PLF, obra del despatx d’arquitectes del desaparegut Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, era una de les 28 candidatures als premis FAD d’arquitectura.

La biblioteca, inaugurada l’any passat, opta així a uns dels premis més prestigiosos, que s’otorga a la millor arquitectura acabada durant l’any anterior a Espanya i Portugal.

El jurat es reunirà demà dimecres per fallar els premis d’aquests 2008 i tenen temps fins el proper dijous per delibarar i consensuar un guanyador en cada una de les 2 categories dels Premis FAD.

La biblioteca no és l’únic edifici de Miralles i Tagliabue que opta al premi FAD enguany. La torre de Gas Natural, a BCN també és una de les finalistes als premis.

Per a l’edició dels premis d’aquests any, per a les categories d’arquitectura i interiorisme, s’han presentat prop de 500 propostes de les que s’han escollit com a finalistes un total de 55; 28 en arquitectura i 27 en interiorisme.
Entre els finalistes, a banda de la biblioteca de PLF i de la torre del gas de BCN, hi ha edificis com el Museu do Farol de Santa Marta, a Cascais, o l’Edifici Copa América 2007 de Valencia, entre altres.

L’arquitecte Enric Miralles ja va guanyar en dues ocasions els premis FAD; l’any 91, va guanyar-lo amb Carme Pinós, pel cementiri d’igualada i el 2004, ja amb Tagliabue al seu costat, pel campus de la Universitat de Vigo.
L’any 90, el guanyador va ser l’arquitecte Arata Isozaki, pel Palau St. Jordi de BCN, el mateix arquitecte del Palauet de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics