URGENT

L’incendi de Mas Cremat podria haver estat provocat

Compartiu aquesta història

Els Agents Rurals estan investigant si el foc declarat divendres a la tarda en una zona de canyes entre Tordera i Blanes podria haver estat produït intencionadament per alguna persona.

La principal sospita del cos de seguretat està en el fet que l’incendi va començar des de cinc focus diferents, tal com constaten els efectius que hi van estar treballant en l’extinció.

A més, un altre factor està relacionat amb el fet que la vegetació que s’ha cremat estava molt verda i humida, donades les pluges de les últimes setmanes d’estiu. Una circumstància que fa augmentar les sospites d’un possible foc provocat.

Les flames van arribar a incinerar més de 1.000 metres quadrats d’un canyissar situat a la vora d’una riera en el seu tram entre la Carretera d’Accés a la Costa Brava i la Carretera de Blanes a Tordera.

De totes maneres, els 15 equips d’emergència, amb helicòpter inclòs, van tenir en tot moment l’incendi controlat, sense perill de propagar-se a d’altres zones i sense causar cap ferit o desplaçat.

 

Si bé aquest incendi podria haver estat provocat intencionadament, molts altres focs són produïts per negligències. Per aquest motiu, a les zones forestals s’han de prendre les màximes precaucions.

A més, per tal d’evitar els incendis, el Gencat recorda que està prohibit fer foc tant al bosc com a les cases de les urbanitzacions.

En cas d’observar qualsevol incendi o columna de fum s’ha de trucar immediatament al telèfon d’emergències, el 112.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics