URGENT

ICV-EUiA augmenta en vots  i manté el seu regidor

Compartiu aquesta història

Juan Andrés Osorio començarà aquest mes de juny, quan es constitueixin els nous ajuntaments, la seva 3a legislatura a PLF. Ahir la formació va sortir reforçada dels comicis locals, on els ecosocialistes van aconseguir augmentar els suports amb 326 vots totals, una 90a més que fa 4 anys.

Tot i l’augment de votants, els ecosocialistes no han aconseguit pujar de regidors i es mantenen amb 1. Ara, però, són 4a força just per sobre que C’s.

Asuar i Osorio, números 2 i 1 d'ICV EUIA
Asuar i Osorio, números 2 i 1 d’ICV EUIA

Osorio es mostrava molt satisfet per haver contradit les estadístiques que, segons el candidat, apunten sempre a un desgast o castig a les formacions que han governat. Sobre una possible reedició del pacte de govern amb el PSC, amb els qui tornen a sumar majoria, el candidat somriu i afirma que cal asseure’s a parlar.

ICV-EUiA va aconseguir el 8.5% dels vots dels palafollencs, casi 2 punts per sobre que fa 4 anys. Un increment que es nota molt a St Lluís, on van aconseguir el 13% dels vots davant dels 6.8% aconseguit al centre o el 9% de St Genís.

Només Esquerra i Iniciativa han millorat resultats respecte les passades eleccions. La resta de formacions, PSC, PP I CIU han perdut vots i percentatge de votants en els comicsi d’ahir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics