Mercader guanya a Malgrat i es trenquen les majories de Pineda i Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El relleu de cap de llista del PSC a Malgrat no només ha funcionat, sinó que ha millorat els resultats aconseguits en els passats comicis per Conxita Campoy. Joan Mercader es va imposar ahir a la població veina amb 2340 vots, uns 200 més que els que va aconseguir Campoy fa 4 anys. Mercader es mostrava content per haver guanyat  a la majoria de meses i també en constatar l’augment de participació a Malgrat, on van anar a votar més d’un 56%.

Així el PSC manté els 6 representants  i sembla que no tindrà problemes en trobar suports per aconseguir un govern estable amb Mercader com alcalde.

Un possible pacte podria ser amb la segona força i triomfadora de la jornada; Junts per Malgrat que es presentaven per 1a vegada al municipi, després escindir-se de CiU. Van aconseguir 3 representants amb Carme Ponsa al capdavant. ERC manté 3 regidors, la CUP entra amb 2, CiU pateix una patacada i passa de 5 a 2 i el PP es queda amb 1 regidor. Iniciativa desapareix del consistori malgratenc.

A Tordera qui ha guanyat és CiU I Joan Carles Garcia repetirà com alcalde, tot i que ha perdut la majoria absoluta. El nacionalista té  ara 7 regidors, 3 més que ERC que és la 2a força al poble. Diu Garcia, que l’entrada d’altres partits al consistori han fet que perdessin 200 vots i la majoria.

L’únic partit que ha entrat és Som Tordera, la unió de Podemos i ICV al municipi que ha aconseguit 1 regidor, mentre que el PSC en perd 1 i es queda amb 3.

A Pineda, Xavier Amor es va imposar clarament de nou aconseguint 10 del 21 regidors en joc. Tot i això ha perdut 1 representant perdent també la majoria absoluta. Amor, però afirma està satisfet per duplicar els suports de la 2a força i per haver aconseguit la confiança dels pinedencs.

ERC passa de 2 a 5 representants el PP es queda amb 1 regidor i CiU amb 2.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics