URGENT

L’Arxiu de Palafolls participa en una exposició virtual sobre festes majors

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana ha estat el Dia Internacional dels Arxius, i per celebrar-ho l’Arxiu Municipal de PLF ha participat d’una exposició virtual sobre les festes majors.

Es tracta d’una exposició diferent, coordinada per la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, amb la que podrem fer un recorregut per la vida social, cultural i política que hi havia en aquestes Festes Locals.

En total la mostra recull més d’un centenar de documents procedents de 36 arxius municipals que pertanyen a la província de Barcelona i tenen menys de 10.000 habitants. Un d’aquests arxius municipals és el de PLF.fm 2

Aquesta exposició virtual, anomenada “La Festa Major”, és una recopilació de material divers que va des de l’any 1865 al 1982. Dins d’aquest recull històric, podrem veure diversos programes de festes, i amb ells, tota l’estètica de l’època i les actuacions que s’oferien, a les diferents Festes Majors que es presenten, entre d’altres detalls.

Per exemple, a la mostra es pot veure part del programa de la Festa Major de PLF de l’any 1955.

Fa 61 anys, un dels actes principals de l’11 de setembre al nostre municipi era una ballada de danses catalanes. Els dansaires eren de la Secció Femenina de la Falange i les Jons de Malgrat de Mar.

Al web de RP hi trobareu l’enllaç per visitar aquesta exposició virtual.

Amb la celebració del Dia Internacional dels Arxius, es vol reconèixer la tasca que fan els arxius que existeixen arreu del món perquè garanteixen la memòria individual i col·lectiva a la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics