URGENT

El govern de Blanes ajorna les multes als càmpings del ple després que l’oposició amenacés amb marxar

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes havia convocat pel dijous al vespre una sessió plenària en la que s’havia de votar les sancions contra dos càmpings per haver construït de manera il·legal i sense llicència en sòl agrícola. Els dos punts a l’ordre del dia on s’havia de votar les multes es va ajornar després que l’oposició amenacés amb no votar-les i marxar del ple.

Es tracta d’unes infraccions considerades molt greus i per les quals s’havia decidit multar al Càmping Bella terra amb 1,5 milions d’euros i també a El Pinar amb 20 mil.

ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP van avançar que quan arribés l’hora de votar les multes marxarien del plenari perquè segons les formacions s’està legitimant que es facin il·legalitats. Els ecosocialistes van amenaçar amb portar el cas a la Fiscalia per saber què ha passat durant tot el temps que no s’ha actuat i qualificaven les multes irrisòries per infraccions urbanístiques.

Així, l’alcalde, Miquel Lupiáñez, decidia ajornar els dos punts de les sancions per debatre’ls en un ple extraordinari el proper dijous. Destacava que els càmpings es troben en situació “alegal” i que la seva possible legalització es debatrà en el ple de març. A més, mantenia que està disposat a portar a judici els grups que “han dit que l’Ajuntament ha fet coses il·legals”.

Per la se va banda, el PP i C’s es mostraven favorables a què les sancions quedessin resoltes en el ple d’ahir. La seva votació no es pot ajornar gaire, el procés sancionador es va iniciar el setembre passat i té una vigència màxima de sis mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics