URGENT

Comença la prohibició de fer foc al bosc

Compartiu aquesta història
Un dels incendis de Sant Lluís aquest estiu. Font: Ràdio Palafolls
Un dels incendis de Sant Lluís l’estiu del 2016. Font: Ràdio Palafolls

Des d’avui i durant 7 mesos, fins el 15 d’octubre, es prohibeix fer foc al bosc sense autorització. La restricció busca prevenir els incendis forestals en la temporada estival,quan les temperatures són més altes, els boscos se sequen i per tant hi ha més risc d’incendi. Així, fins a mitjans d’octubre només es podran realitzar cremes en cas que el Departament d’Agricultura ho autoritzi de manera extraordinària.

La prohibició afecta sobretot activitats agrícoles: no es poden cremar rostolls, marges ni restes forestals, que en cas necessari hauran de sol·licitar un permís extraordinari.

També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals que puguin causar l’inici d’un foc, coets o focs d’artifici i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

La prohibició regula els terrenys forestals, tant si estan poblats o no d’arbres, així com la franja de 500 metres que els envolta, sigui quina sigui la finalitat.

Les sol·licituds de les autoritzacions de crema caldrà presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura. La normativa també preveu, només per a l’eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles, la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic tràmit al seu ajuntament.

L’estiu passat a la comarca hi ha hagut 2ha afectades pels incendis. A Palafolls se’n van declara fins a 4 : 3 durant els mesos d’estiu i un fora de la campanya i s’han centrat al Barri de Sant Lluís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics