URGENT

Un homenatge a les víctimes de BCN substitueix la Caminada de St Bonós

Compartiu aquesta història

Els municipis veïns, un per un, han organitzat els seus propis reconeixements per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, ja sigui amb minuts de silenci, ajornant les festes o amb ofrenes florals, com és el cas de Blanes. Prop de 3.000 persones van participar la nit del dissabte en una nova mostra de condol convocada per l’Ajuntament.

Després que divendres al migdia la concentració silenciosa reunís centenars de persones, l’acte de dissabte va superar-ho amb escreix, amb prop de 3.000 persones que van concentrar-se al Passeig de Mar. La convocatòria es va fer coincidint amb el mateix indret i hora en què hauria hagut de començar la 35a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, un esdeveniment que cada any congrega milers de participants i que s’ha suspès aquest 2017 com a mostra de condol. Es tractava de substituir un acte lúdic i festiu per una mostra de condol, però alhora transformat en una acció on poder canalitzar i expressar sentiments.

El Passeig de Mar, des d’on cada any es fa la sortida i arribada de la caminada popular, es va convertir el dissabte en un espai de condol. L’acte d’homenatge va ser breu i senzill, però carregat d’emocions i sentiments, encapçalat amb una pancarta que recordava el motiu de l’homenatge: “En memòria de les víctimes dels últims atemptats”.

L’homenatge va començar amb la lectura del manifest elaborat per l’Ajuntament de Blanes, on es rebutjaven els atemptats i es feia arribar el suport a les víctimes, familiars i amics. El manifest es tancava afegint-se al sentiment unànime que s’ha estès aquests últims dies amb el lema “No tenim por!”. A la lectura, va seguir-la la música del Cant dels Ocells interpretada per violí i piano, que va donar peu a l’encesa d’espelmes i ofrenes florals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics