URGENT

Les ADF demanen precaució a la ciutadania davant de la revetlla de Sant Joan

Compartiu aquesta història

La nit de Sant Joan és sinònim de festa i, sobretot, de petards. La tradició, però, és un aspecte que posa en vigilància cada any a les autoritats, tant pel que fa als Bombers com també a les Agrupacions de Defensa Forestal.

Les altes temperatures i la proximitat de boscos, combinat amb el llançament de petards són factors que fan augmentar considerablement el risc d’incendi.

A la nostra zona, l’existència d’àmplies zones boscos i amb vegetació fa que les Agrupacions de Defensa Forestal de l’Alt Maresme facin un toc d’alerta a la població, com ja és habitual, per tal que la ciutadania gaudeixi de la revetlla i dels petards amb responsabilitat.

És per això que es demana que no es tirin petards a menys de 400 metres de zona boscosa i que es prenguin totes les precaucions necessàries davant d’aquesta propera nit de Sant Joan.

Joan Aldrufeu, president de l’ADF de l’Alt Maresme, alerta especialment a aquells veïns d’urbanitzacions, recordant que en el seu cas tenen totalment prohibit tirar petards o encendre fogueres.

Malgrat que les pluges dels darrers mesos han fet millorar la situació d’aquest estiu que hem encetat recentment, en comparació amb la campanya d’ara just fa un any, Aldrufeu alerta que cal no abaixar la guàrdia.

En aquest sentit, explica que el vent és un factor important, així com les altes temperatures, i avisa que en qualsevol moment es pot produir una situació d’incendi inesperada, i demana prudència.

Segons ha explicat, enguany el cos de Bombers preveu que fins a mitjans del mes de juliol es fa front a una bona situació pel que fa al risc d’incendis, però igualment es treballarà i vetllarà igual que en anteriors campanyes d’estiu.

El president de l’ADF de l’Alt Maresme insisteix en que, malgrat no haver-hi problemes forestals a la nit de la revetlla, sí que es produeixen casos de contenidors i mobiliari urbà cremat per imprudències o casos de vandalisme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics